Кабриолет Клуб България

Нека съберем колите без покрив под един покрив!
https://www.AutoDoc.Bg https://www.cabriozone.com
Дата и час: Чет Окт 03, 2024 10:38 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:55 am 
клубен знаменосец
Аватар

Автомобил: Peugeot red 306 1.8i cabrio
Ще ги снимам довечера и ще кача тук, да видим какво ще кажеш доколкото може да се прецени. Ще пробвам и метода, който ми каза за гюрука, значи викаш да не го махам, не е желателно ? Няма да пипам тогава там да не стане грешка [smilie=hunter.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:58 am 
Администратор
Аватар

Автомобил: Peugeot 306 cabriolet 2.0 ph2
То няма да стане грешка, но не виждам никакъв смисъл да го махаш . Снимай ги всичките под различни ъгли. Айде, че идва срещата и трябва да оправяш колата по бързо [smilie=friends.gif] Ще помагам с пълни сили

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 12:05 pm 
клубен знаменосец
Аватар

Добре, довечера ще го направя, ще им направя 20-30-40 снимки [smilie=biggrin.gif] Щом казваш, че няма смисъл да го махам, няма да се захващам, доколкото знам веднъж са го сменяли, дано няма нещо оплескано [smilie=dash2.gif] До Април ще съм готов само с окачването и мотора,дотам ще стигнат финикийците, доникъде няма да е отвънка, освен да я качвам на платформа и газ [smilie=dance4.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 12:09 pm 
Администратор
Аватар

Автомобил: Peugeot 306 cabriolet 2.0 ph2
Може да се обърнат нещата недей така [smilie=bye.gif] Чакаме снимките

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 12:46 pm 
клубен знаменосец
Аватар

Амиии трябва май да почна да играя тото, иначе не виждам как [smilie=dash2.gif] Надеждата умира последна [smilie=neo.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2013 3:26 pm 
клубен знаменосец
Аватар

Тааа какви са ми плановете за събота - боядисване на рамката на предния прозорец цялостно в любимият ми цвят - черен хамелеон [smilie=dance4.gif], лепене на оплътнението на предния прозорец и горе на рамката - това, на което ляга гюрука. Поставяне на планката отзад за отваряне на капака, махане на повдигачите отдясно с надяжда да установя как и къде е имало теч, поставяне на нови или връщане на тези след установяване на проблема. Ако и таблото дойде цялото поставяне на частите от него, свързване жилата на парното, слагане на буксата за музика, боядисване на пластмасите в червено - централните,странични,дръжки на вратите, пръскане с лак и затваряне на таблото на другия ден. След това пране на мокета, целия салон,кори и т.н. и прибиране на чисто място в найлони,кротко чакащи за поставяне. Това ми е засега плана, дано не е студено, за да стане, ако е студено - свинско и винско и до каминката [smilie=dance4.gif] [smilie=prankster.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 01, 2013 11:47 am 
клубен знаменосец
Аватар

Творението ми от вчера, малко бояджийски истории [smilie=music.gif]
Малко шкурене:

Изображение

После започваме с боята:

Изображение
Изображение
Изображение

И накрая последния слой лак хамелеон [smilie=tongue.gif]

Изображение
Изображение
Изображение

Не се вижда много добре, но на слънчева светлина е супер [smilie=music.gif]
Уплътненията са заминали - както вътрешното, така и външното на рамката, надявам се Ефтим да ги има и да ги вземам да ги слагам събота [smilie=yes2.gif] Оправих и капака отзад да се закопчава вече поне - ръчно, но все пак се закопчава пак благодарени на помощта на Ефтим [smilie=drinks.gif]

Довечера ще сложа и вратите, само трябва да ги постегна малко и са готови да ги монтирам, нооо бързо ще стане и това [smilie=good3.gif] Материал вече утре [smilie=wink3.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 01, 2013 3:41 pm 
клубен знаменосец
Аватар

Благодарения на Ефтим уплътнението утре е при мен [smilie=dance4.gif] [smilie=dance3.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 02, 2013 12:44 pm 
Модератор
Аватар

Автомобил: Opel Astra Cabrio
Браво колега напредваш с много бързи темпове личи си колко голямо желание имаш да я нагласиш за пролет

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 11:51 am 
клубен знаменосец
Аватар

Желание и време има, на пролет незнам, но поне за средата на лятото трябва да е готова, ощеееее многоооо има [smilie=dash2.gif]

Та какво сътвори инженерната мисъл събота и неделя. Първо в петък вечерта залепих уплътнението на предния прозорец - външното, имаше много силикон по цялата рамка, беше мазано като в детската градина, че се наложи да махна всичко и да чистя - не питайте с колко нерви, майки и роди стана това чистене. Та в петък залепих уплътнението да ми е готово за събота [smilie=derisive.gif] Също така поставих и вратите е петък вечерта - ето снимка на превързания герой [smilie=dance4.gif]

Изображение

Изображение

И се прибрах по живо, по здраво. Събота взех уплътнението, което Ефтим ми прати и отидох да лепя и него. Няколко сутрешни стойки [smilie=dance3.gif]

Изображение

Изображение

Последва настаняване в бокса на инвентара и работата почна,естествено и с подобаваща за всеки майстор музика [smilie=lol.gif]

Изображение

Изображение

Не съм правил много снимки от работата, защото бях целия в силикон и ми беше жал да пипна телефона с тея ръце. Та какво направих - разлепих хартиеното тиксо от предното уплътнение, сложих новото, което фиксирах на крепежните елементи и залепих със силикон, пак го опаковах в тиксо. След като сложих вратите обаче на дясната спря да и работи ел.стъклата. Само те не работеха, всичко друго беше ОК, ще взема контактен спрей да пръскам, всичко изглежда здраво. Машинката я пробвах с директно подаване на ток, работи няма проблеми. Случайно се натъкнах и на кутийка в задния ляв край - оказа се централното и буксата беше излезнала, сложих я и централното тръгна освен на багажника.

Изображение

Последва сваляне на целия механизъм и успях да го оправя без особени проблеми, много интересно обаче - на кабриолетите машинката САМО заключва багажника, но не го и отключва, останах да гледам като магаре в тръстика, много глупава работа.Добре, че беше Ефтим да ми каже, иначе мислех да я разколачвам да я гледам защо не иска да се прибира [smilie=good3.gif] Също така прекарах и кабелите за паленето понеже беше е направено с копче, както и директен + за музиката и кабели за захранване на усилвателя до багажника, защото така или иначе е разколачена поне да се възползвам от момента И така стана около 9 часа и се прибрах.

На другия ден ( неделя ) пак слязох вече да затварям положението вътре - взех прахосмукачка с функция за пране и подкарах мокета долу на земята. Стана като нов, чак не очаквах да стане толкова добре. Последва и загъване с найлони на целия под, за да не се цапа повече:

Изображение

Изображение

Изображение

И затворих гюрука и това беше за този ден, оправих инструменти, изчистих работното място и вече чакам да дойде таблото тази седмица и да го сложа и него или по скоро частите, които ми трябват от него и вече да чакам бащата да остане с време и да направим ремонта на мотора. Та това творих тези дни. Много благодаря и на Ефтим за помощта, наистина много ми помогна както с инсталациите, така и за тока, абе за всичко. Евала [smilie=drinks.gif]

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа