Кабриолет Клуб България

Нека съберем колите без покрив под един покрив!
https://www.AutoDoc.Bg https://www.cabriozone.com
It is currently Thu Feb 13, 2025 2:33 am

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Fri Oct 30, 2009 6:20 pm 
любител

Автомобил: Fiat Punto
Здравейте фенове на кабриолетите,

От известно време насам обмислям покупката на една Баркета. Карам по принцип Пунто (не кабриолет) и съм фен на италианските коли, затова искам пак фиат. Баркетата евентуално ще ми е като втора кола, просто за кеф. Имам гараж и зимата ще седи на сухо в него.
Искам да ви питам някои неща за модела. Като цяло, ще съм ви благодарен, ако споделите, за какво да гледам при покупката на такава кола.
За вариатора зная, че е слаб детайл на баркета. Каква е цената за нов такъв, за да зная колко да свалям, ако е счупен и как да позная, че е развален всъщност. Зная, че трака като дизел, но ще го долови ли лесно моето ухо на неголям специалист по колите това тракане?
И при гюрука ме интересува какво да гледам. Как да разбера, дали тече някъде, ако в деня на покупката не вали дъжд [smilie=biggrin.gif] Мога ли да направя компромис с гюрука, ако всичко друго по колата е ок? Безболезнено за колата и моя джоб ли се оправя/сменя гюрука? За да придобиете идея какво за мен е болезнено за джоба - над 1000 лв. за ремонт е много болезнено.
Уиндстоп ако няма, може ли да се поръча после от някъде в България и евентуално какви пари ще струва?
За разходи при поддръжка няма да питам. Ясно е, че няма да е като на пунтото, макар баркета да е на база на пунтото. За по-скъпа поддръжка съм се подготвил. Не ме интересува и разхода на гориво, него го пише навсякъде в тестове и друга информация за модела. Данъка също слабо ме интересува.
Ами засега това се сещам. Ще съм благодарен, ако споделите ценен опит с този модел, който да ми е от полза при покупката.

Поздрави

Profile  

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 8:06 pm 
фен

Автомобил: Fiat Barchetta 1.8 16V silver
Здравей и добре дошъл във форума, колега! [smilie=bye.gif]
Мисля, че няма да съжаляваш ако избереш това сладурче Баркета. Още повече както казваш, че е кола за кеф, имаш гараж и т.н.
Когато реших да си купя такава кола ми казаха да гледам за вариатора и гюрука.Естествено гюрука не беше хич добре, но като се разтърсиш има ги около 400лв -500лв втора употреба или при тапицери е пак същото.Трябва да гледаш уплътненията на гюрука дали са здрави също. Аз имам малък проблем с теченето, защото при постоянното сгъване се е скъсал там. Но важното е да знаеш, че всичко се оправя и то с малко пари [smilie=derisive.gif] За вариатора не съм много сигурна, но не е болка за умиране около 200-300лв нов.За останалите консумативи не го мисли, все пак е Фиат частите са евтини [smilie=biggrin.gif] .
Като цяло съм изключително доволна.Бързо набира, лесно се маневрира, изключитлно удоволствие ти дава това малко сладурче. [smilie=good3.gif]
Ако имаш още въпроси казвай- ще се опитам да помогна! [smilie=smile3.gif]
Поздрави!

Profile  

PostPosted: Sun Nov 01, 2009 9:20 pm 
любител

Автомобил: fiat barketta
ако изкаш бърза , ефектна, лесно потдаржана и на всичко отгоре евтина кола си на прав път с това да си купиш фият баркета ,тракането за което говориш (като дизел ) ще му свикнеш , , гюрука е малък проблем , вариант да не тече почти няма но пак е удовоствие да я караш , имам такава такава баркетта, и мога да кажа че с изключение на някои проблеми по ходовата час ( след нескопосано дарпане на рачна с голяма скорост и две завартания , паркиране в бордюра :) ) , прецени дали е скъпа подражката това са частите които смених, носач 60лв , каре 45 лв , лагер 40 лв , кормилен накраиник 15 лв , спирачен диск 40 лв , накладки 38 лв всичките части са нови така може да прецениш дали е евтина подравката , някои части са заменяеми от фият пунто , за консумациата на гориво зависи от начина ти на каране и е икономична ако потдаржаш 100км/ч на моята и слових и газово , нямаш нужда от газов инвекцион става и обикнновенно , ходил сам до италия с нея , на каране сас постоянна скорост 130 ,ми харчи около 9 газ , ако имаш вапроси други сам насреща Autoweek.nl това е холандски саит ако успееш да се справиш с него ще разбереш доста от характеристиките на колата а и на други [smilie=good3.gif] [smilie=good3.gif]

Profile  

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 9:27 am 
любител

Благодаря ви за отговорите, изцяло в подкрепа на моето решение да си взема такава кола.

lemans wrote:
ако изкаш бърза , ефектна, лесно потдаржана и на всичко отгоре евтина кола си на прав път с това да си купиш фият баркета

lemans, много точно казано. наистина искам бърза кола - че моето пунто е 1.2/75 к.с. и понякога не му стига вътък (по баир и при изпреварване), но за града е перфектно
ефектна - визията е страхотна, различава се от другите и хваща окото, което ми харесва
лесно поддържана и евтина - че кой не иска такава [smilie=dance3.gif]

за поддръжката - цените за частите, които си платил, колега, са приемливи, дажи бих казал ниски. че то на пунтото ми носачите бяха толкова, а накладките дори по-скъпи.
за вариатора гледах този сайт http://axm-auto.com/ и там открих не точно вариатор, а фазов сензор на разпределителния вал, който е 150 лв. За един и същ детайл ли става дума или не? щом обаче с вариатора се свиква и не е болка за умиране, мога да се примиря с това. четох някъде из нета, че дори след смяна с нов проблемът остава.

lemans, благодаря за сайта. по случайност съм преводач от холандски и немски и няма да имам проблеми с него [smilie=good3.gif]

по принцип планирам покупката в края на пролетта или лятото. мисля да я търся в България, че не ми се занимава да ходя по чужбина заради някаква кола. вие какво ще ме посъветвате?

Profile  

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 1:32 pm 
фен

По моите наблюдения в чужбина са много по-скъпи...

Profile  

PostPosted: Sat Nov 07, 2009 12:40 pm 
любител

Автомобил: fiat barketta
казах бърза кола , но не очакваи скорости много над двеста километра от нея , моята на около 6800 оборота почва да прекасва праполагам заради защтита , макар че оборотомера има още доста цифри , накилометража са6то , това е което може да изцедиш от колата [smilie=neo.gif] но пак в изтеглиането от място си е доста добре , и ще остави6 доста хора след себеси макар и да имат по мощни коли , теглото на баркетата е малко. Няма нужда да тарсиш в чужбина , поразтаршуваи из нета в БГ и ще намериш това което тарсиш, навън са по скъпи както каза Колежката с баркетата , научи кои части са заменяеми и когато влизаш в магазина за части казваи че са за пунто иначе цената ти скача понякога драстично все пак си в Булгаристан :D

Profile  

PostPosted: Sun Nov 15, 2009 3:45 pm 
любител

Мислех си да търся колата края на пролетта - началото на лятото, ама сега един приятел друг акъл ми дава. Вика такава кола се купува зимата, а ако я продаваш, трябва да я продаваш лятото. Че цената зимата ще е по-ниска, а лятото - по-висока. Вие какво ще кажете? Има ли такова нещо?
Честно казано се замислих над това, защото видях една Баркета в мобиле.бг за 3900, пък е 2000 г. производство, на снимките изглежда без забележки.

Profile  

PostPosted: Sun Nov 15, 2009 8:54 pm 
Администратор

Автомобил: Peugeot 306 Cab CA 3859 MH
Правилно ти е казал! Цената на кабриолетите преди сезона се покачва с поне 10-15 процента... Търси я сега и я купувай направо [smilie=dance3.gif]

Profile  

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 9:57 am 
фен

Така е да, цените са по-височки лятото.
Направо отивай и я взимай тази....2000г. за 3900лв ( даже и по-малко ще се пазариш ) си е истинска далавера [smilie=good3.gif]

Profile  

PostPosted: Sat Nov 28, 2009 6:56 pm 
любител

Dessy wrote:
Направо отивай и я взимай тази....2000г. за 3900лв ( даже и по-малко ще се пазариш ) си е истинска далавера [smilie=good3.gif]

Ако е ок колата, и аз мисля, че е на далавера. Ще видим.

Искам още нещо да питам. Може да ви се стори тъпо, ама карай... Тази Баркета като се заключи и гюрукът е свален, може ли някой да отвори предния и задния капак на колата, както и вратите и капака на гюрука? Има ли някаква защита, да кажем само с ключа да става това, или не?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours