Здравейте фенове на кабриолетите,
От известно време насам обмислям покупката на една Баркета. Карам по принцип Пунто (не кабриолет) и съм фен на италианските коли, затова искам пак фиат. Баркетата евентуално ще ми е като втора кола, просто за кеф. Имам гараж и зимата ще седи на сухо в него.
Искам да ви питам някои неща за модела. Като цяло, ще съм ви благодарен, ако споделите, за какво да гледам при покупката на такава кола.
За вариатора зная, че е слаб детайл на баркета. Каква е цената за нов такъв, за да зная колко да свалям, ако е счупен и как да позная, че е развален всъщност. Зная, че трака като дизел, но ще го долови ли лесно моето ухо на неголям специалист по колите това тракане?
И при гюрука ме интересува какво да гледам. Как да разбера, дали тече някъде, ако в деня на покупката не вали дъжд
![biggrin [smilie=biggrin.gif]](./images/smilies/biggrin.gif)
Мога ли да направя компромис с гюрука, ако всичко друго по колата е ок? Безболезнено за колата и моя джоб ли се оправя/сменя гюрука? За да придобиете идея какво за мен е болезнено за джоба - над 1000 лв. за ремонт е много болезнено.
Уиндстоп ако няма, може ли да се поръча после от някъде в България и евентуално какви пари ще струва?
За разходи при поддръжка няма да питам. Ясно е, че няма да е като на пунтото, макар баркета да е на база на пунтото. За по-скъпа поддръжка съм се подготвил. Не ме интересува и разхода на гориво, него го пише навсякъде в тестове и друга информация за модела. Данъка също слабо ме интересува.
Ами засега това се сещам. Ще съм благодарен, ако споделите ценен опит с този модел, който да ми е от полза при покупката.
Поздрави