Кабриолет Клуб България

Нека съберем колите без покрив под един покрив!
https://www.AutoDoc.Bg https://www.cabriozone.com
It is currently Mon Jan 20, 2025 5:42 pm

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Thu Jun 25, 2009 7:46 pm 
любител

Автомобил: Fiat Barchetta
Колежке Dessy :) много ти е готина количката бе ;)
Аз предлагам да пообменим малко "технически" познания :)

Profile  

PostPosted: Sun Jun 28, 2009 5:46 pm 
фен

Автомобил: Fiat Barchetta 1.8 16V silver
Опа ето ме [smilie=bye.gif]
Мерси за думите, а защо не сложиш някоя снимка и на твоята Барчета или направо ела на следващата среща [smilie=cool.gif]
Радвам се, че има с кой да обсъдим - аджеба какво е това Барчета [smilie=biggrin.gif]

Profile  

PostPosted: Sun Jun 28, 2009 6:00 pm 
Администратор

Автомобил: Peugeot 306 cabriolet 2.0 ph2
явно не си видяла темата за неговата кола ето я и нея [smilie=drinks.gif]

viewtopic.php?f=41&t=220

Profile  

PostPosted: Sun Jun 28, 2009 8:13 pm 
любител

Dessy wrote:
Опа ето ме [smilie=bye.gif]
Мерси за думите, а защо не сложиш някоя снимка и на твоята Барчета или направо ела на следващата среща [smilie=cool.gif]
Радвам се, че има с кой да обсъдим - аджеба какво е това Барчета [smilie=biggrin.gif]

Казва се "баркета" от италиански - означава малка лодка. Барчета е произношението на английски - масово навлязло сред автоджамбазите у нас :)

За повече инфо: http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_barchetta

Profile  

PostPosted: Mon Jun 29, 2009 9:23 am 
фен

Да разбрах в последствие за произношението, но повече ми допада Барчета [smilie=smile3.gif]
Иначе то май аз ще черпя технически познания от теб, отколкото ти от мен... [smilie=biggrin.gif]
Кажи има ли слаби места и въобще имал ли си проблеми с нея [smilie=smile3.gif]

Profile  

PostPosted: Mon Jun 29, 2009 5:58 pm 
любител

Dessy wrote:
Да разбрах в последствие за произношението, но повече ми допада Барчета [smilie=smile3.gif]
Иначе то май аз ще черпя технически познания от теб, отколкото ти от мен... [smilie=biggrin.gif]
Кажи има ли слаби места и въобще имал ли си проблеми с нея [smilie=smile3.gif]

[smilie=dirol.gif]
Има нови попълнения по снимковия материал... особенно седалките за тебе ги "щракнах"

Като слаби места, до сега нищо сериозно не съм забелязал. Минал съм около 25000км. Нито ми гори малсло, нито антифриз. Само дето ми трака вариатора на фазите и до 2000 оборота има един дизелов звук. Предполагам и ти го имаш. Той е от "детските болести" на колата. Смяната при мен е запланувана за следващата година, съчетана със смяна на ремъка. Лееекичък проблем е, че с времето стъклата на предните врати се разминават с гумените уплътнения... ама си има лек за това :)

Ти имаш ли си Windstop и Hardtop?
Аз си имам и зимата с покрива е много комфортно, а и изглежда някък по така ;) а лятото Windstop-a е незаменим при над 60 км/ч

Ти няма ли да ни покажеш твойтичката Баркетка да и се порадваме ;)

Profile  

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 9:07 am 
фен

Това за вариатора не мисля, че е много добре, че ти трака.При мен не се чува, това беше да не е 1-вото, но второто нещо, което съм гледала при покупката.Но не е и болка за умиране де :-) просто трябва нов, който не е евтиничък...
Забелязах, че наистина понякога не си пасват лайсните със стъклата, но аз реших, че е от гюрука, който не е добро състояние и при смяна няма да го има проблема :-)

Още няма и месец от както я имам количката и тепърва ще й набавям Windstop, Hardtop...особено държа на windstop-а, че много ми духа във връта [smilie=biggrin.gif]
А да знаеш дали мога да си го намеря в БГ някъде?

За снимките ще кача няколко в галерията, пък ще я ъпдейтваме темата в последствие [smilie=dance4.gif]

Profile  

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 9:28 am 
любител

Dessy wrote:
Това за вариатора не мисля, че е много добре, че ти трака.При мен не се чува, това беше да не е 1-вото, но второто нещо, което съм гледала при покупката.Но не е и болка за умиране де :-) просто трябва нов, който не е евтиничък...
Забелязах, че наистина понякога не си пасват лайсните със стъклата, но аз реших, че е от гюрука, който не е добро състояние и при смяна няма да го има проблема :-)

Още няма и месец от както я имам количката и тепърва ще й набавям Windstop, Hardtop...особено държа на windstop-а, че много ми духа във връта [smilie=biggrin.gif]
А да знаеш дали мога да си го намеря в БГ някъде?

За снимките ще кача няколко в галерията, пък ще я ъпдейтваме темата в последствие [smilie=dance4.gif]

То духането не е проблем, ако има кой да те разтрива [smilie=biggrin.gif] а за Windstop-a от България оригинален едва ли ще намериш. Правен или ти да си го измислиш и да ти го направим от дебел плексиглас. Става много готино, а ако искаш може да те обзаведем и с бас-че като мойто ;)

Profile  

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 9:48 am 
фен

За басчето не искам такова, някакси не ми седи много естетическо [smilie=biggrin.gif]
Егати за този windstop и той ли трябва да се прави....туууу сега трябва и да търся кой [smilie=heat.gif]

Profile  

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 10:36 am 
любител

Windstop-че ако искаш да питам един познат се занимава с изработка на "неща" от плексиглас. Ще го измери по мойта и ще го изреже. А после по куриер до тебе :) или разходка с "лодка" до Русе примерно [smilie=biggrin.gif]

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours