1-во: За гюрука в зависимост от тапицера, можеш да се спазариш от 400 до 1200-1300 лв , в зависимост от плата...
2-ро: КОйто ти е казал, че трябва да сменяш скорости, можеш да го пратиш да бере чубрица ... На астрите, на скоростния лост, в смисъл на самия прът има нещо като шарнирен механизъм, който с времето се разхлабва и се налага да се направи едно регулиране на скоростния лост... В опел форума има изписано много за това, а аз лично препоръчвам да отидеш на някой реномиран сервиз и да кажеш, че първа трудно включва и трябва да се регулира механизма... Цената не поне тука във Варна за тая процедура е около 30 лв. ...Вероятно варира на различните сервизи +- 10-15 лв.
3-то: Изкуствена кожа???? Недей!!! Ще хвърлиш 600-700 лв. за изкуствена тапицерска кожа и ...след 1-2-3 години целия ще е дроб
4-то: По-добре си купи нова броня предна от опел форума...Има и за по 30-тина лв. нормални брони перфектни...МИгача нов е около 12-13 лв.
Задна броня ако искаш имам перфектна тъмно синя ...Цената ще е колкото да не е без хич, че само ми пречи в гаража
Плюсове:
Най-големия плюс на тази астра е, че е с много корав и идиотоустойчив мотор - C20NE т.е. 2,0 8v 115 hp .... Много непретенциозен мотор, изисква се особен талант за да го скапеш.
Всичко друго на тази астра според мен е минус... Астра кабрио с 2,0 115к.с. са само преди първата половин на 94-та, преди фейслифта... Няма въздушни възглавници, няма вариант с климатик, преди фейслифта са с кофти ламарини (опел синдром), тапицериите са грозни и неприятни... Огледалата са като на кадет, т.е. грозни....на Кадета му седят добре, но на астра не ...освен това няма и добра видимост през тях ... Има и още, но това си е мое лично виждане
Като цяло колата ако е в добро техническо състояние си струва тези 1800 лв дори и с скъсан гюрук. Всичко останало е поправимо, от това което изброих като минуси, малко по малко може да се промени... Огледай добре ламарините, защото ако има наченки на ръжда по веждите и праговете ще си имаш големи ядове занапред
Ако има нещо, което те интересува друго, питай, вече съм станал спец по Астра Кабрио... И занапред ако ти трябва нещо имам едно кабрио на части