Кабриолет Клуб България

Нека съберем колите без покрив под един покрив!
https://www.AutoDoc.Bg https://www.cabriozone.com
It is currently Tue Jan 21, 2025 5:03 pm

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Sep 11, 2010 12:26 am 
любител

Здравейте , нов съм във форума и ми предстои до месец да си купя колица , а именно Астра 2.0 115кс
Един познат продава неговата но има доста неща за оправяне и искам да попитам тук за компетентно мнение.
1во да започна с гюрука - знам има много писано по този въпрос , изчетох всичко, но цените и мненията за майсторите много варират - проблема е че гюрука е скъсан на места и ще трябва да се претапицира външната повърхност.. та ме интересува какви пари ще ми струва това с прилично качество направено в София / поръчка от чужбина не искам да правя , просто искам да закарам колата и да ми го направят /
2. 1ва влиза малко трудно някой път и в най-лошия случай ще трябва да сменям скорости - за колко ще мога да намеря 2ра ръка ?
3. В последствие ще искам да претапицирам целия салон и табло с изк. кожа - виждам че има момчета които са направили това и ако могат да ме ориентират какви пари излиза ..
4. Предната броня е чукната и ще се лепи , единия мигач няма стъкло , задната броня е провиснала малко

Остава да ви кажа че колата ще я взема за около 1800 лева най-вероятно, зависи от пазърлъка .. ще трябва да си сменям консумативите и свещите ,да си купя читави зимни гуми .. какво ще кажете да правя като цяло ? Първоначалния ми бюджет е около 3000-3200 , Благодаря за вниманието, което ще ми отделите и моля за бързи отговори, че ме сърбят ръцете вече да я подхващам

Profile  

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 11:48 pm 
фен

Автомобил: '96 Opel Astra F Bertone
1-во: За гюрука в зависимост от тапицера, можеш да се спазариш от 400 до 1200-1300 лв , в зависимост от плата...

2-ро: КОйто ти е казал, че трябва да сменяш скорости, можеш да го пратиш да бере чубрица ... На астрите, на скоростния лост, в смисъл на самия прът има нещо като шарнирен механизъм, който с времето се разхлабва и се налага да се направи едно регулиране на скоростния лост... В опел форума има изписано много за това, а аз лично препоръчвам да отидеш на някой реномиран сервиз и да кажеш, че първа трудно включва и трябва да се регулира механизма... Цената не поне тука във Варна за тая процедура е около 30 лв. ...Вероятно варира на различните сервизи +- 10-15 лв.

3-то: Изкуствена кожа???? Недей!!! Ще хвърлиш 600-700 лв. за изкуствена тапицерска кожа и ...след 1-2-3 години целия ще е дроб

4-то: По-добре си купи нова броня предна от опел форума...Има и за по 30-тина лв. нормални брони перфектни...МИгача нов е около 12-13 лв.
Задна броня ако искаш имам перфектна тъмно синя ...Цената ще е колкото да не е без хич, че само ми пречи в гаража

Плюсове:

Най-големия плюс на тази астра е, че е с много корав и идиотоустойчив мотор - C20NE т.е. 2,0 8v 115 hp .... Много непретенциозен мотор, изисква се особен талант за да го скапеш.

Всичко друго на тази астра според мен е минус... Астра кабрио с 2,0 115к.с. са само преди първата половин на 94-та, преди фейслифта... Няма въздушни възглавници, няма вариант с климатик, преди фейслифта са с кофти ламарини (опел синдром), тапицериите са грозни и неприятни... Огледалата са като на кадет, т.е. грозни....на Кадета му седят добре, но на астра не ...освен това няма и добра видимост през тях ... Има и още, но това си е мое лично виждане

Като цяло колата ако е в добро техническо състояние си струва тези 1800 лв дори и с скъсан гюрук. Всичко останало е поправимо, от това което изброих като минуси, малко по малко може да се промени... Огледай добре ламарините, защото ако има наченки на ръжда по веждите и праговете ще си имаш големи ядове занапред

Ако има нещо, което те интересува друго, питай, вече съм станал спец по Астра Кабрио... И занапред ако ти трябва нещо имам едно кабрио на части [smilie=crazy.gif]

Profile  

PostPosted: Sat Aug 27, 2011 10:40 pm 
любител

Автомобил: Opel Astra Bertone 1.6 MI
имаш ли здрава ел. антена за кабрио ??? нямам радио сега [smilie=nea.gif] а си е друго в София [smilie=music.gif]

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours