Кабриолет Клуб България

Нека съберем колите без покрив под един покрив!
https://www.AutoDoc.Bg https://www.cabriozone.com
Дата и час: Вто Окт 15, 2024 11:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: BMW Е30-323 turbo
МнениеПубликувано на: Вто Мар 30, 2010 9:56 pm 
любител
Аватар

Автомобил: Bmw E30
Най-накрая времето се пооправи и се почна дългоочакваното турбиниране [smilie=biggrin.gif]
Пускам линк към БМВ-форум,защото нещо невиждам как се пускат снимки [smilie=unsure.gif]
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=190558

Ако имате въпроси питайте,а ако някой ми разясни как се пускат снимки може и тук да качвам [smilie=dirol.gif]

Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: BMW Е30-323 turbo
МнениеПубликувано на: Вто Мар 30, 2010 10:52 pm 
Администратор
Аватар

Автомобил: Peugeot 306 cabriolet 2.0 ph2
Разясни малко историята на този двигател и какво точно си намислил да правиш ! Какви части си събрал в момента и дали ще е готов за бмв събора :) . Иначе снимките трябва да са ти качени на друго място за момента скоро ще може да се качват и във форума, но за сега я няма тази опция . Ако имаш някакви други въпроси за снимките пиши ми на skype .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 31, 2010 12:47 am 
любител
Аватар

Значи купих колата есента на 2008г. мотора беше м20б20-2000куб.,129к.с. и 164нм.(но доста изморен),пролетта на 2009г. ми блокира маслената помпа и колата почти запече.Реших да я позасиля като смених коляновия вал и буталата за да стане м20б23-2300куб.,150к.с. и 205нм. [smilie=biggrin.gif],като подмених и цялата карантия:семеринги,лагери,сегменти,ролки,ремъци и т.нт. .В последствие реших да слагам турбо,понеже съм имал кола с турбо и усещането е много силно [smilie=shout.gif].Есента на 2009г. си поръчах електроника Мегаскуирт,че оригиналната нещо не ме кефи с тоя дебитомер и започнах да си търся части!
Купих нова турбина Garrett TB0363,нови дюзи от Форд 3.8 v6,некъв Хамерикански,колектор ползувам от 2.4тд пак от БМВ е30 с доработки,изпадна ми и кулер(незнам от какво е но пасва идеално),маслен радиатор пак от БМВ,блоуоф и други дреболии и чаках да се позатопли времето и си взех тази седмица отпуска за да действам!

Първоначалната идея е да я карам на 0.5 бар. че нещо изнемогвам финансово,а ако я надуя повече ще почнат доста проблеми!
Очаква се към 200-210к.с. на мотора.
По-натам като заделя наякой лев за по-сериозен съединител и по-яки скорости ще се надуе към 0.8-0.9 за да извади около 260-270к.с.

Колата трябва да стане до края на седмицата и то с доста други неща покрай турбото!

Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 02, 2010 9:33 pm 
любител
Аватар

Днес я понастроихме,Пиково налягане 0.82бара при 3300об.,на 5500 е 0.55-малко е малка (за 2000куб щеше да е идеална)!Точно такива очаквания имах предвид размера на топлата част,но за сега ще е така!
Върви доста добре-на втора катоя смачкам тръва веднага,на трета е на границата(трябва леко да я скърша),но не е настроена както трябва,още е доста богата!Звука на BOV-а е свиреп
Радвам се че нищо не даде фира,за сега всичко държи!
Клип неможахме да направим заради дъжда който заваля в последствие и неможеше да се кара,защото и на 5-та като и подам,и тръгва!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 02, 2010 11:10 pm 
фен
Аватар

Автомобил: Мечта
Браво, трябва да ми направиш някое кръгче като се видим, да видя дали ще ми хареса, че съм си фен на атмосферното пълнене..
Аз те бях питал, ма съм забравил разреди ли я, от колко до колко и с какво?
Дано да върви и да е здрава за да те радва...
Знаем какво удоволствие носят тези коли..

http://www.youtube.com/watch?v=vVFQZv9H ... _embedded#
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 04, 2010 11:59 pm 
любител
Аватар

Не съм я разреждал,тя степента и не е много висока и до 1бар си е добре!
9.8:1 е степента,мислех да я разреждам до 9:1,но после реших,че без разреждане ще е по-ефективна предвид малката турбина!
За по-натам едно хобридче Т3-Т4,но първо да и се нарасвам в това състояние!
Клипче ще има чак другата седмица,защото човека който я настройва замина в провинцията,а сега е доста богата на гориво и не върви много добре!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 05, 2010 3:57 pm 
любител

Автомобил: e46 cabrio
Много добро проектче. Колко горе-долу ти се върза турбинирането?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 06, 2010 11:15 pm 
любител
Аватар

ми около 2.5к.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 10, 2011 1:26 am 
любител
Аватар

Леле от колко време не съм влизал,бях забравил за форума покрай разни други ангажименти [smilie=blush.gif]
Да ви пусна малко снимчици на колицата.
http://turbokompressor.snimka.bg/tuning/323turbo.562856
ето и 2 клипчета на 0.5бар.сега е на 1бар.
http://www.facebook.com/home.php#!/vide ... 2541693965
http://www.facebook.com/home.php#!/vide ... 8794560289
няма ги качени другаде понеже не съм ги правил аз, а други нямам.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа